SEO Doktorns integritetspolicy och hantering av data 2018-10-11T09:02:01+00:00

Integritetspolicy

SEO Doktorn i Sverige AB arbetar för att säkerställa en hög nivå av dataskydd som värnar om din personliga integritet vid användning av vår webbplats. Denna integritetspolicy utgår från gällande dataskyddslagstiftning och förklarar därför hur dina personuppgifter bearbetas och skyddas, dina rättigheter och hur du kan göra dem gällande. Vi strävar efter att du ska känna dig trygg i vår behandling av dina personuppgifter och vår utgångspunkt är att inte behandla fler personuppgifter än vad som behövs för ändamålet.

Vid eventuella frågor är du välkommen att kontakta oss. Våra kontaktuppgifter hittar du längst ned på denna sida.

SEO Doktorn är leverantör av marknadsföringstjänster inom området Digitala Medier exv. sökmotoroptimering, sökordsannonsering, annonsering på olika sociala medier, bygger nya och utvecklar befintliga webbplatser och övriga relaterade digitala tjänster

SEO Doktorn som personuppgiftsansvarig

SEO Doktorn är personuppgiftsansvarig för behandlingen av de personuppgifter som du delar med oss när:

  • Du besöker vår hemsida och accepterar cookies
  • Du beställer tjänster
  • Du kontaktar oss för olika ändamål
  • Eller av andra skäl delar personuppgifter med oss

SEO Doktorn som personuppgiftsbiträde

Som kund till oss är SEO Doktorn personuppgiftsbiträde för de personuppgifter du delar med oss för annonsering eller andra marknadsföringssyften om ej annat anges och vi förutsätter att personuppgifter delade med oss är insamlade enligt rådande lagar och på ett korrekt sätt.

Personuppgiftsansvarig för behandlingen av uppgifter är “Kunden” som är det registrerade bolaget hos SEO Doktorn. SEO Doktorn i sin tur kan komma att dela dina uppgifter med underbiträden på ett lagstadgat och ansvarsfullt sätt. SEO Doktorn säkerställer att biträden är registrerade inom EU/EES eller certifierade under Privacy Shield vilken är en överenskommelse om skydd för personuppgifter mellan EU och USA, eller på annat sätt godkända under Dataskyddsförordningen (GDPR).

Kund som Personuppgiftsansvarig

Om du delger personuppgifter genom att till exempel ge leverantörer inloggning till er webbplats, är det viktigt att du säkerställer att just personuppgifter inte delges åtkomst – alternativt att du skriver biträdesavtal med din leverantör. Detta är något som är viktigt främst för dig som kund att vara medveten om och du behöver som personuppgiftsansvarig då se till att du har ett biträdesavtal med instruktioner till din leverantör.

Vem ansvarar för de personuppgifter vi samlar in?

SEO Doktorn i Sverige AB, Champinjonvägen 3, 725 91 Västerås, Peter Lauri är personuppgiftsansvarig för de personuppgifter du lämnar till oss för kontakt med oss och ansvarar för behandling av dessa. 

Var lagras dina personuppgifter?

Vi eftersträvar att dina personuppgifter i så hög grad som möjligt ska behandlas inom det europeiska ekonomiska samarbetsområdet (EES) och alla våra egna IT-system, men kan även överföras och bearbetas i ett land utanför EES (s.k. ”tredje land”). Sådan överföring sker endast till mottagarland med adekvat skyddsnivå och i enlighet med gällande lagstiftning. Om överföring sker till partner för en tjänst i USA sker detta endast till företag som omfattas av det så kallade ”Privacy Shield”, vilken är en överenskommelse om skydd för personuppgifter mellan EU och USA.

Vad för slags personuppgifter samlar vi in?

Vi samlar in personuppgifter som du skickar till oss via vår webbplats eller anmäler dig till vårt nyhetsbrev, interagerar med oss i sociala medier eller mailar till oss eller vid personlig kommunikation. De personuppgifter som du skickar till oss kan till exempel omfatta kontaktinformation, personnamn, mailadress, adresser och övrig kontaktinformation. Vi kan också komma att samla in vissa personuppgifter från externa partners såsom adressuppgifter från offentliga register och uppgifter om kreditvärdighet från kreditvärderingsinstitut, banker eller kreditupplysningsföretag.

Hur använder vi dina personuppgifter?

Vi kan komma att använda dina personuppgifter för följande ändamål:

  • Vid bearbetning av beställningar av våra tjänster och annan återkoppling på utfört arbete
  • Vid mail om leveransstatus
  • Vid kontakter angående eventuella problem med din leverans
  • Vid korrespondens om frågor och övrig information
  • Vid utskick av erbjudanden i form av nyhetsbrev, då alltid med instruktioner om hur du kan avanmäla dig från vidare utskick
  • Vid eventuella enkätutskick för att förbättra våra tjänster och erbjudanden.
  • Vid arbete som förhindrar missbruk eller annan olämplig användning av vår hemsida

Vi sparar dina uppgifter så länge som det krävs för att uppfylla ovanstående ändamål eller så länge som vi enligt lag är skyldiga att göra detta. Därefter raderas dina personuppgifter.

Vilka är dina rättigheter?

Du har rätt att när som helst begära information om de personuppgifter vi har om dig. Om dina uppgifter är felaktiga, ofullständiga eller irrelevanta, kan du begära att få dem rättade eller raderade. Vi kan inte radera dina uppgifter då det föreligger ett lagstadgat krav på lagring, som exempelvis bokföringsregler, eller när det finns andra legitima skäl till varför uppgifterna måste sparas, till exempel obetalda fakturor. Du kan när som helst återkalla ditt samtycke till att låta oss använda uppgifterna för marknadsföring genom att avanmäla dig från vårt nyhetsbrev. Du kan också kontakta oss genom att skicka brev, e-post eller ringa. Se kontaktuppgifter nedan.

Vilka kan vi komma att dela dina personuppgifter med?

För att vi ska kunna erbjuda ovannämnda tjänster och våra åtaganden gentemot dig som kund delar vi dina personuppgifter med företag som är s.k. personuppgiftsbiträden för oss. Personuppgiftsbiträden behandlar informationen för vår räkning och enligt våra instruktioner och hjälper oss med bl.a. digitala tjänster. Detta sker endast för ändamål för vilka vi har samlat informationen och endast till företag som kan lämna tillräckliga garantier gällande säkerhet och sekretess för personuppgifter.

Vi vidarebefordrar, säljer eller byter aldrig dina personuppgifter för marknadsföringsändamål till tredje part.

Hur skyddar vi dina personuppgifter?

För att dina personuppgifter som skickas till vår webbplats inte ska läsas av utomstående, krypteras all sådan information och skickas via en säker anslutning.

Cookies

En cookie (eller kaka) är en liten textfil som en webbplats sparar på besökarens dator. Cookies används på många webbplatser för att ge en besökare tillgång till olika funktioner. Informationen i en cookie kan också användas för att följa en användares surfande på webbplatser som använder samma cookie.

Måste jag tillåta cookies?

Denna webbplats använder cookies för funktionalitet. Utan cookies kan du dock fortfarande titta på sidor men vissa funktioner kan bete sig oväntat.

Om du vill besöka vår webbplats men inte vill att några cookies ska sparas på din dator när du stänger din webbläsare så kan du besöka sidan i privat läge. Detta läge kallas olika saker beroende på din webbläsare: ”Inkognitofönster” (Chrome), ”Privat fönster” (Firefox) eller ”InPrivate-fönster” (Microsoft Edge). Alla cookies som satts under besöket i privat läge raderas då ifrån din dator när du stänger din webbläsare.

Hur använder vi cookies?

Det betyder att en liten textfil, en cookie (kaka) lagras i din webbläsare. Nästa gång du besöker vår sajt så känner kakan igen dig. Inga personuppgifter (namn, e-post, IP-adresser eller liknande) lagras och vi följer inte dig som enskild person utan du förblir helt anonym.

Två olika sorters cookies används:

• en permanent cookie som ligger kvar på din dator under en bestämd tid

• en sessionscookie som lagras tillfälligt i datorns minne under tiden du är inne på en webbsida. Sessioncookies försvinner när du stänger din webbläsare.

Vi använder analysen till att se hur du använder vår sajt, vad du klickar på, vilka sidor du besöker. Detta gör att vi kan förstå dig som besökare bättre och hur du ska kunna få ut det mesta av ditt besök. Informationen vi samlar in kan komma att användas för att rikta annonser via Googles annonsnätverk. Vi använder oss även av tredjeparts-cookies från Facebook, Twitter och Google Plus som kan läggas till ditt id. Analysen finns tillgänglig för vårt företag och våra samarbetspartners.

Sajten använder Google Analytics som analysverktyg och det vi lagrar är:

  • tidpunkt för ditt första besök
  • tid då du besökte sajten senast
  • tidpunkt då ditt nuvarande besök påbörjades
  • hur många gånger du besökt sajten
  • kakan sätter ett unikt id på din webbläsare
  • hur du hittade till sajten (trafikkällor)

Stänga av cookies

Om du inte vill får riktade annonser baserade på vilka sidor eller sajter du använder kan du stänga av insamlandet av kakor i den eller de webbläsare du använder (Chrome, Firefox, Safari osv). Detta kan du göra när som helst och du kan även ställa in att webbläsaren slutar tillåta cookies. Om du inte vill att Google Analytics ska placera ut kakor eller spåra hur du använder sajter så kan du ladda ner ett plugin: https://tools.google.com/dlpage/gaoptout

Detta är en global opt-out för Google Analytics som gäller alla webbplatser som använder Google Analytics.

Tredjepartscookies

Vi använder externa tjänster som också sätter cookies, detta för att få en bild av hur våra besökare använder webbplatsen, för att göra tester av funktion och nyutveckling och för att köpa marknadsföring. Dessa tjänsters cookies innehåller inte heller identifierande information om vem du som besökaren är. System som vi använder är;

  • Google Analytics
  • Google Tag Manager

Frågor?

Har du frågor om hur webbplatsen hanterar cookies får du gärna kontakta oss. Kontaktuppgifter hittar du på vår kontaktsida.

Alla dessa system följer vår integritetspolicy

Personuppgiftsansvarig

Peter Lauri

SEO Doktorn I Sverige AB

Organisationsnummer: 556721-5180

Champinjonvägen 3

725 91 Västerås

Sverige

Telefon: 0730 87 71 70

E-post: Peter.lauri@seo-doktorn.se

Denna integritetspolicy uppdateras senast: 2018-05-24